2 min read

Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn naam is Mike van Egdom, 37 jaar en woonachtig in het mooie Veenendaal hier om de hoek. Voor mij is het de eerste keer dat ik zo dicht bij huis aan het werk ben. Hiervoor werkte ik als Solution Consultant bij PostNL in Den Haag. Dat is toch een stukje verder van huis.

Nu word ik opgeleid als FP&A (Financial Planning & Analysis) Consultant bij Diesis binnen de 4CEE groep.

 

En nu wil je vast weten hoe ik bij 4CEE terecht ben gekomen?

Het begon allemaal met een LinkedIn berichtje van Dirk-Jan, corporate recruiter bij 4CEE. Tijdens ons telefoongesprek en de daaropvolgende ontmoeting kreeg ik een goede indruk van het bedrijf en zijn functies. Al snel werd mijn keuze duidelijk en ging ik voor Diesis, vanwege de aantrekkelijke functionaliteiten en het geweldige team.

Het sollicitatieproces bij 4CEE was een positieve ervaring. Het eerste gesprek dat ik had was met Dirk-Jan en Tino, en er was meteen een klik. Het tweede gesprek was met Paul en Tino, en ook dat was erg gezellig. Het derde gesprek was met twee consultants, Andre en Jim. Het was belangrijk voor mij om een gesprek te hebben met mijn toekomstige directe collega’s, omdat je dan direct een goed beeld krijgt van het team. De informele sfeer tijdens de gesprekken gaf me een goed beeld en gevoel van het bedrijf. Het derde gesprek was overigens echt doorslaggevend voor mijn beslissing om voor 4CEE te kiezen.

 

Nu even over mijn eerste maand bij 4CEE

Mijn eerste dag begon met het welbekende voorstel rondje, veel gezichten en namen, maar wel erg leuk om even iedereen te zien. Na het rondje kon ik aan de slag met mijn gepersonaliseerde onboardings PowerPoint. Hierin kon ik alles vinden over de verschillende fases, verwachtingen en doelen voor de eerste paar maanden. Daarnaast kreeg ik een buddy toegewezen, Menno.

Gedurende de maand heb ik veel gestudeerd over Unit4 FP&A en Financials en alle oplossingen van Diesis, evenals de scope van het team. Ik heb me verdiept in de gedragscode, het deliveryhandboek en de onboardings-PowerPoint. Er is nog veel opleiding en zelfstudie nodig, maar begin het al onder de knie te krijgen. Ik heb de kans gehad om met collega’s mee te kijken en één-op-één uitleg te krijgen.

 

Hoe zou ik nu 4CEE omschrijven?

Na een maand bij 4CEE zou ik het bedrijf omschrijven als een plek met een gemoedelijke sfeer. De mensen zijn ambitieus, maar behouden hun menselijkheid. Het bedrijf ademt ambitie, maar er wordt ook naar elkaar omgekeken. Ik voel me welkom om bij iedereen langs te gaan voor vragen of een praatje, zelfs bij Erik, de directeur. Er is geen afstand tussen de verschillende bedrijven binnen het bedrijf. Kortom, een gezellig bedrijf waar ik me thuis voel met gezonde ambitie.

 

"Ik voel me welkom om bij iedereen langs te gaan voor vragen of een praatje, zelfs bij Erik, de directeur."

 

Tot slot…

…wil ik nog enkele tips en trucs delen voor iedereen die aan een nieuwe baan begint. Voor mij is het belangrijk om in gesprek te gaan met mensen, met ze mee te lopen en te bepalen wie belangrijk is voor jouw functie. Netwerken is essentieel. Wees assertief en neem zelf initiatief. Probeer kleine taken op te pakken in het begin, omdat je nog niet alles kunt. Maar wacht niet af en onderneem zelf actie. Het is ook belangrijk om mensen te leren kennen en een klik te vinden met je directe collega's.

Ik kijk uit naar de komende maanden bij 4CEE en ik ben enthousiast over wat de toekomst zal brengen. Bedankt voor het lezen van mijn blog en tot de volgende!

 


 

Benieuwd naar de mogelijkheden bij 4CEE? Bekijk dan hier alle vacatures of neem contact op met één van onze corporate recruiters!

 

Dirk-Jan van Veldhuizen | HR@4CEE.com | 06-45031728 | WhatsApp

Irene van Soest | Ivansoest@4CEE.com | 06-21345906 | WhatsApp

Mijn eerste maand als FP&A Consultant

Mijn eerste maand als FP&A Consultant

In mijn eerste maand als FP&A Consultant bij 4CEE heb ik een verrassende reis gemaakt, van mijn sollicitatieproces tot mijn eerste dagen op kantoor....

Read More
Mijn eerste maand als Business Development Manager

Mijn eerste maand als Business Development Manager

Hallo allemaal, ik ben Sandra de Vries, 50 jaar oud en sinds kort werkzaam als Business Development Manager voor 4Exchange. De titel van mijn functie...

Read More
Mijn eerste maand als RPA Consultant

Mijn eerste maand als RPA Consultant

De spanning van een nieuwe baan, de onzekerheden, het avontuur; elke nieuwe start brengt een mengelmoes van gevoelens met zich mee. Voor mij, als...

Read More