3 min read

Mijn eerste maand als Business Development Manager

Mijn eerste maand als Business Development Manager

Hallo allemaal, ik ben Sandra de Vries, 50 jaar oud en sinds kort werkzaam als Business Development Manager voor 4Exchange. De titel van mijn functie is net zo dynamisch als de baan zelf. Als Business Development Manager ben ik verantwoordelijk voor het op de markt brengen van 4Exchange. Binnen 4CEE wordt dit een BigBet genoemd. De BigBets zijn een aantal gestelde doelen binnen de groep die we gezamenlijk met het bedrijf willen waarmaken.

Ik woon in Hoevelaken en deel mijn huis met twee schattige Duitse staande draadhaar honden. Maar laten we ter zake komen en het hebben over mijn eerste maand bij 4CEE, een maand vol nieuwe ervaringen en uitdagingen.

 

Hoe ben ik bij 4CEE terecht gekomen?

Laat me beginnen bij het begin. Hoe ben ik bij 4CEE terechtgekomen? Nou, dat was eigenlijk nogal een verrassing. Ik was helemaal niet op zoek naar een nieuwe baan. Het was een andere sollicitant die hier eerder had gesolliciteerd en afgewezen was, die vond dat ik perfect in het team zou passen. Jeroen, Sales Manager bij 4CEE, heeft toen contact opgenomen met mij. Het ging allemaal heel snel vanaf daar. Ik had mijn eerste online gesprek op een dinsdag, het tweede gesprek vond plaats op een donderdagmiddag op een terras, en vrijdag kreeg ik al een aanbod! Ik heb het hele weekend nagedacht en op maandag belde ik Vincent om te zeggen: "Ik ga het doen.".

Voorafgaand aan mijn baan bij 4CEE werkte ik 10 jaar bij OneTrail, waar ik in het management zat. Maar ik had het gevoel dat ik terug wilde naar de praktijk, vooral in de Sales. Ik wilde weer mijn eigen ding doen en niet overal bij betrokken zijn. Deze kans kwam precies op het juiste moment en bovendien bevindt 4Exchange zich in dezelfde markt, dus het voelde als een natuurlijke overgang. Ik kende 4CEE al van mijn vorige baan bij OneTrail, dus ik kende al wat mensen van tevoren.

Het sollicitatieproces bij 4CEE heb ik als zeer positief ervaren. Het was eerlijk en open, en de gesprekken waren direct en to-the-point.

 

Meteen na het laatste gesprek kreeg ik te horen: "We willen jou." Dat voelde geweldig!

 

 

Mijn eerste maand bij 4CEE

Tijdens mijn eerste week was Jeroen op vakantie. Gelukkig was een directe collega, Ronald, er om mij op te vangen. Mijn eerste dag was een dag vol kennismakingen, en eerlijk gezegd, zoveel gezichten en namen kun je bijna niet in één dag onthouden. Maar iedereen was erg vriendelijk en gastvrij, en dat maakte de eerste dag al een stuk makkelijker.

In de eerste maand heb ik al behoorlijk wat gedaan. We hebben hard gewerkt aan de website, en ik heb kennisgemaakt met het softwareproduct Basware. Ook heb ik veel mensen ontmoet van wie ik informatie nodig heb om mijn werk goed te kunnen doen. We hebben gebrainstormd over hoe we de markt willen benaderen en input verzameld voor onze sales-presentatie. Daarnaast hebben we gekeken of we al iets hebben om te laten zien aan potentiële klanten. En natuurlijk heb ik mijn eigen netwerk proberen te vergroten.

Een ander hoogtepunt van mijn eerste maand was het reanimatiecursus, waarbij we oefenden op een pop genaamd Vincent😉. Helaas heeft Vincent het niet overleefd, maar we hebben er wel alles aan gedaan om Vincent te redden! De sfeer hier is echt geweldig. Het voelt alsof iedereen hier een grote familie is, en dat maakt het werken bij 4CEE zo plezierig.

Benieuwd naar de website die ik in mijn eerste maand samen met mijn collega''s heb gemaakt? Klik dan hier!

 

Hoe heb je de onboarding ervaren?

De onboarding bij 4Exchange verliep soepel. Aangezien ik al enige ervaring had in de branche, was er geen strak programma voor mij nodig. Ik kon veel op eigen initiatief oppakken en dat paste goed bij mijn manier van werken. Een week voor mijn eerste werkdag kreeg ik zelfs een leuk pakketje toegestuurd van het team. Dat had ik niet verwacht en het voelde echt als een warm welkom.

 

Hoe ik mijn werkzaamheden ervaren?

Nou, ik ben nog niet helemaal op de snelheid die ik zou willen zijn, maar ik merk dat ik elke dag meer leer en groei. Wat ik vooral waardeer, is de open cultuur hier. Je kunt bij iedereen binnenlopen en er is altijd wel iemand bereid om je te helpen. Erik en Astrid, eigenaren van de 4CEE groep, hebben de tijd genomen om me te leren kennen en me wegwijs te maken in de organisatie. Er heerst hier echt een gevoel van saamhorigheid, en dat is iets wat ik enorm waardeer.

Wat ik vooral waardeer, is de open cultuur hier. Je kunt bij iedereen binnenlopen en er is altijd wel iemand bereid om je te helpen.

 

Hoe zou ik 4CEE na een maand omschrijven?

Ik zou zeggen dat het een dynamisch en open bedrijf is met een geweldige bedrijfscultuur. Het voelt alsof ik hier echt op mijn plek ben en dat ik de kans krijg om te groeien en mijn stempel te drukken op de ontwikkeling van het bedrijf.

 

Heb je nog wat tips en tricks voor nieuwe collega’s die beginnen bij 4CEE?

Nou, als je bij 4CEE begint, hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over je welkom voelen. De open en eerlijke cultuur hier zorgt ervoor dat je je zenuwen snel kwijtraakt. De mensen hier vangen je op en doen er alles aan om je je thuis te laten voelen. Dus mijn advies is om gewoon jezelf te zijn en te genieten van de geweldige sfeer bij 4CEE. Ik kijk uit naar mijn toekomst hier en ben enthousiast over wat de komende maanden zullen brengen.

 


Wil jij meer weten over het werken bij 4CEE? Bekijk dan onze werkenbij website of bekijk onze instagram pagina @Werkebij4CEE

Bekijk hier alle vacatures bij de 4CEE groep!

Mijn eerste maand als FP&A Consultant

Mijn eerste maand als FP&A Consultant

In mijn eerste maand als FP&A Consultant bij 4CEE heb ik een verrassende reis gemaakt, van mijn sollicitatieproces tot mijn eerste dagen op kantoor....

Read More
Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn naam is Mike van Egdom, 37 jaar en woonachtig in het mooie Veenendaal hier om de hoek. Voor mij is het de eerste keer dat ik zo dicht bij huis...

Read More
Mijn eerste maand als RPA Consultant

Mijn eerste maand als RPA Consultant

De spanning van een nieuwe baan, de onzekerheden, het avontuur; elke nieuwe start brengt een mengelmoes van gevoelens met zich mee. Voor mij, als...

Read More