3 min read

Mijn eerste maand als FP&A Consultant

Mijn eerste maand als FP&A Consultant

In mijn eerste maand als FP&A Consultant bij 4CEE heb ik een verrassende reis gemaakt, van mijn sollicitatieproces tot mijn eerste dagen op kantoor. Deze blog neemt je mee door mijn introductie in de financiële wereld bij 4CEE, waar informeel en formeel samenkomen in een sfeer van vooruitstrevendheid en innovatie.

 

 

Even voorstellen

Hallo allemaal, ik ben Giamiro Cremer, maar mijn vrienden noemen me Gio. Ik ben 28 jaar oud en kom uit Velp. Mijn naam is een naam die je niet vaak hoort, mijn moeder haalde namelijk inspiratie uit de naam van haar favoriete band Jamiroquai en gaf hier haar eigen draai aan.

Na mijn afstuderen in Bedrijfseconomie aan de HAN heb ik een half jaar gereisd in Azië. Ik heb altijd al meer willen weten over mijn Aziatische roots, maar dacht dat reizen niet mijn ding was. Na lang twijfelen ben ik toch gegaan en hier heb ik zeker geen spijt van! Mijn eerste stop was in Japan, mijn zus studeerde toen nog in Tokyo dus ben ik bij haar langsgegaan. Hierna ging ik verder naar Zuid-Korea, Hongkong, Beijing, Taiwan, Maleisië, Singapore, Thailand en nog veel meer! Deze reis was niet alleen avontuurlijk, maar ook een bron van blijvende contacten en grappige gesprekken over cultuurverschillen.

 

Hoe ben ik bij 4CEE terecht gekomen?

Mijn pad naar 4CEE begon eigenlijk op mijn afscheidsborrel van mijn vorige baan. Een collega die zelden op bedrijfsuitjes was, was er deze keer wel. Ze vond het jammer dat ik wegging en wilde daarom graag op mijn afscheidsborrel zijn. De volgende dag had ze afgesproken met een goede vriend van haar en bij toeval was dit Menno, Projectmanager bij Diesis. Ze raakte aan de praat over mijn afscheidsborrel, wat ik deed als werk en dat ik dus opzoek was naar een nieuwe baan. Menno had het meteen door,deze willen we op gesprek laten komen!".

Eerst dacht ik dat het niet echt was, alles wat ik wilde in een baan op één website verzameld, maar al gauw bleek het wel echt zo te zijn. En zo rolde de bal, en nu ben ik hier. Het begon allemaal met een borrel, een gesprek, en een paar gemeenschappelijke connecties.

 

Eerst dacht ik dat het niet echt was, alles wat ik wilde in een baan op één website verzameld, maar al gauw bleek het wel echt zo te zijn.

 

Wat heb je voor 4CEE gedaan?

Voor mijn tijd bij 4CEE heb ik verschillende rollen vervuld. Ik begon met een tijdelijke baan bij Beter Horen, waar ik me bezighield met debiteurenadministratie. Vervolgens stapte ik over naar Caliber Global, waar ik 4,5 jaar op de financiële afdeling werkte. Caliber Global regelde de supply chain voor verschillende klanten, zoals Starbucks. De laatste 3 jaar voerde ik projecten uit waarbij ik diverse Finance processen heb geautomatiseerd. Nadat deze projecten tot een einde waren gekomen voelde ik dat het tijd was voor iets nieuws.

 

Hoe heb je het sollicitatieproces ervaren?

Het sollicitatieproces bij 4CEE was een verademing. Vanaf het eerste moment voelde het goed. De website sprak me meteen aan en tijdens de gesprekken met Menno, Tino, Wouter, en Jeroen werd duidelijk dat er een goede klik was. Het verliep soepel en snel, heel anders dan bij andere bedrijven waar ik had gesolliciteerd. De combinatie van informeel en formeel, samen met de mogelijkheden voor persoonlijke groei, maakte het voor mij de juiste keuze.

 

Vanaf het eerste moment voelde het goed.

 

Hoe heb jij jouw eerste dag ervaren?

Mijn eerste dag begon al goed toen Menno aanbood om me naar het werk te rijden. Ik wilde eigenlijk met het openbaar vervoer gaan aangezien ik mijn auto op de eerste werkdag kreeg, maar Menno dacht daar anders over. Eenmaal aangekomen introduceerde Tino me in het team en legde de onboarding uit via een persoonlijke onboardingpresentatie. De gestelde doelen in de verschillende fases van mijn onboarding kwamen hierin goed terug. Dit gaf me meteen een gevoel van structuur, een vastigheid om naar toe te werken. Kort daarna volgende het introductieontbijt. Hiervoor werden alle nieuwe medewerkers en alle directieleden uitgenodigd om te ontbijten. Zo leerde ik al snel mijn nieuwe collega's kennen!

 

Wat heb jij jouw eerste maand gedaan?

In de afgelopen maand heb ik me voornamelijk bezig gehouden met kennismaken met nieuwe collega’s en het verkennen van verschillende applicaties, zoals de service desk en Teams. Daarnaast heb ik veel E-learnings gedaan over FP&A en heb ik, vooruitlopend op de planning, al mijn FP&A certificering behaald! Momenteel loop ik twee weken mee met het Banijay-project. Hier leer ik echt vanuit de praktijk en ervaar ik een traject met een echte klant.

De werkzaamheden bij Diesis waren in het begin even schakelen, maar ik heb het positief ervaren. FP&A is voor mij een mooie stap om de IT-wereld in te gaan, precies wat ik wilde. De applicatie lijkt op Excel en Lucanet. Hiermee heb ik veel gewerkt tijdens mijn vorige baan, wat het leren vergemakkelijkt. Om ervaring op te doen ben ik gelijk betrokken bij een intern project, namelijk het inrichten van het FP&A proces bij Diesis zelf. Als het bevalt, wordt er gekeken of dit ook uitgerold kan worden naar de hele 4CEE groep! Dit geeft me de mogelijkheid om intern te groeien voordat ik bij klanten aan de slag ga.

 

Hoe is jouw indruk van 4CEE nu je er een maand heb rondgelopen?

4CEE is voor mij een perfecte mix van informeel en formeel. Het bedrijf straalt vriendelijkheid, vooruitstrevendheid en innovatie uit. Ik voel me hier als een vis in het water, omringd door herkenbare oplossingen.

 

Heb jij nog Tips & Tricks voordat je gaat starten aan een nieuwe baan?

Stel jezelf de vraag "wat wil ik nu echt?" en zoek hulp bij vrienden, familie en collega's. Vraag je eigen sterke en zwakke punt uit en zoek op basis hiervan gericht naar een baan. Als je eenmaal begint, wees open, wees nieuwsgierig en laat je verrassen door wat de nieuwe ervaring je te bieden heeft.

 


 

Wil jij meer weten over het werken bij 4CEE? Bekijk dan onze werkenbij website of bekijk onze instagram pagina @Werkenbij4CEE

Bekijk hier alle vacatures bij de 4CEE groep!

 

Mijn eerste maand als Business Development Manager

Mijn eerste maand als Business Development Manager

Hallo allemaal, ik ben Sandra de Vries, 50 jaar oud en sinds kort werkzaam als Business Development Manager voor 4Exchange. De titel van mijn functie...

Read More
Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn naam is Mike van Egdom, 37 jaar en woonachtig in het mooie Veenendaal hier om de hoek. Voor mij is het de eerste keer dat ik zo dicht bij huis...

Read More
Mijn eerste maand als Creative Content Marketeer bij 4CEE

Mijn eerste maand als Creative Content Marketeer bij 4CEE

Even voorstellen Hoi allemaal, ik ben Matthijs Teijgelaar, en ik werk nu al een maand als Creative Content Marketeer bij 4CEE. Ik ben hier om jullie...

Read More