3 min read

Mijn eerste maand als RPA Consultant

Mijn eerste maand als RPA Consultant

De spanning van een nieuwe baan, de onzekerheden, het avontuur; elke nieuwe start brengt een mengelmoes van gevoelens met zich mee. Voor mij, als beginnend RPA Consultant bij Coforce, was dit niet anders. In dit artikel deel ik mijn ervaringen van de eerste maand bij dit fascinerende bedrijf.

 

Even voorstellen

Allereerst, wie ben ik? Mijn naam is Jelle, een 26-jarige RPA Consultant die onlangs zijn plek vond bij Coforce. Voordat ik deze rol op me nam, behaalde ik mijn bachelor in Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de WUR in Wageningen.

Tijdens mijn Bachelor in Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen heb ik de “data” vakken ontdekt en ben ik hier met passie in doorgegaan. Na mijn Bachelor ben ik dan ook doorgegaan met de Masters in Utrecht waar ik Applied Data Science heb gestudeerd. Ik woon sinds 2 jaar samen met mijn vriendin in Wageningen. Tijdens mijn studententijd bracht ik mijn tijd door op het water als competitie roeier, maar tegenwoordig zet ik mijn energie om in wielrennen en hardlopen. Desondanks ben ik nog steeds op zoek naar een nieuwe hobby die me uitdaagt.

 

Hoe ben ik bij 4CEE terecht gekomen?

Het pad naar Coforce, onderdeel van 4CEE, was onverwacht maar zeer welkom. Mijn avontuur begon met een simpel LinkedIn-profiel dat ik tijdens mijn Masters in Utrecht had gecreëerd. Met een duidelijke focus op data-science in mijn profiel, kreeg ik al snel talloze berichten van recruiters en bedrijven. Ik had besloten eerst te focussen op mijn studie en hierna pas te reageren. Toen ik door mijn berichtjes keek, viel het berichtje van Irene gelijk op! Na wat correspondentie leidde dit tot een uitnodiging voor een gesprek.

 

Deze persoonlijke touch en openheid zorgden ervoor dat ik me meteen thuis voelde bij de organisatie

 

Wat het sollicitatieproces bij Coforce zo bijzonder maakte, was de persoonlijke en open benadering. Tijdens mijn gesprekken met Irene, Peter en uiteindelijk met Erik, de CEO van 4CEE, voelde ik me niet als een zoveelste sollicitant. Erik, ondanks zijn hoge positie binnen het bedrijf, was bijzonder benaderbaar en open. Zijn woorden: "Je moet gewoon stoppen als ik te veel praat, ik kan uren doorgaan", gaven meteen een gevoel van gelijkheid en respect. Deze persoonlijke touch en openheid zorgden ervoor dat ik me meteen thuis voelde bij de organisatie, een gevoel dat bij mij vaak ontbrak tijdens de sollicitaties bij grotere corporaties.

 

Mijn eerste maand bij 4CEE

Mijn introductie bij Coforce, onderdeel van 4CEE, was niets minder dan hartelijk. De eerste dag werd gekenmerkt door talloze introducties, nieuwe gezichten en het inrichten van mijn nieuwe werkplek. Wat meteen opviel, was de oprechte interesse van het team en hun wens voor mijn succes bij Coforce. Peter nam de tijd om me te begeleiden met een welkomstpresentatie, waarin het carrière pad bij Coforce centraal stond.

Deze eerste maand was een leerrijke ervaring. Ik kreeg de kans om te duiken in het programma UIpath, waarbij ik binnen de eerste week al een Udemy-cursus voltooide. Na het afronden van deze cursus wilde ik gelijk aan de gang! Ik vroeg Peter of er nog een laagdrempelig project was dat ik kon oppakken, dit resulterend in de creatie van een robot voor onze eigen financiële afdeling.

 

Hoe zou ik 4CEE na een maand omschrijven?

Na slechts één maand kan ik zonder twijfel zeggen dat Coforce, onderdeel van 4CEE, een bedrijf is dat echt om zijn medewerkers geeft. De CEO, Erik, is niet iemand die zich verschuilt in een kantoor, maar actief betrokken is bij het welzijn van zijn team. De dynamiek in het team is erg leuk, waardoor de interactie met mijn collega’s Emille, Nicky en Peter elke dag weer leuk en uniek maakt. 

Het persoonlijke gebaar van Peter, zoals het bijwonen van mijn diploma-uitreiking, is een weerspiegeling van de kernwaarden van 4CEE. Ook de welkomstcadeaus en de chocoladereep aan het einde van mijn proeftijd waren ontzettend attent.

 

Tot slot...

Het vinden en starten van je eerste baan kan erg uitdagend zijn. Je doorloopt veel sollicitaties en leert jezelf op een goede manier neerzetten. Voor mij was het belangrijkste dat ik mezelf kon zijn tijdens de sollicitatie, ik wilde niet het gevoel hebben dat ik met een masker op mezelf moest presenteren aan het bedrijf. Bij Coforce kon ik geheel mezelf zijn! Uiteindelijk heeft dit mij ook geholpen om de knoop door te hakken om hier te komen werken. Hier kijk ik uit naar de toekomst en de vele avonturen die nog komen gaan!

 


 

Wil jij meer weten over het werken bij 4CEE? Bekijk dan onze werkenbij website of bekijk onze instagram pagina @Werkebij4CEE

Bekijk hier alle vacatures bij de 4CEE groep!

 

Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn naam is Mike van Egdom, 37 jaar en woonachtig in het mooie Veenendaal hier om de hoek. Voor mij is het de eerste keer dat ik zo dicht bij huis...

Read More
Mijn eerste maand als FP&A Consultant

Mijn eerste maand als FP&A Consultant

In mijn eerste maand als FP&A Consultant bij 4CEE heb ik een verrassende reis gemaakt, van mijn sollicitatieproces tot mijn eerste dagen op kantoor....

Read More
Mijn eerste maand als Business Development Manager

Mijn eerste maand als Business Development Manager

Hallo allemaal, ik ben Sandra de Vries, 50 jaar oud en sinds kort werkzaam als Business Development Manager voor 4Exchange. De titel van mijn functie...

Read More