2 min read

Door de wolken...maar dan letterlijk

Door de wolken...maar dan letterlijk

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je door de wolken zweeft? Annemarie, Front end developer bij Easy Systems, had dit ook…maar dan letterlijk! Het gerucht ging al snel rond in de gangen ‘Wist jij dat Annemarie dit weekend parachute heeft gesprongen?’ en natuurlijk word je dan nieuwsgierig. Waarom heeft ze parachute gesprongen? Hoe is dit ontstaan? En hoe heeft ze dit dan ervaren? Met mijn gezonde nieuwsgierigheid ben ik bij Annemarie langs geweest om deze vragen en nog veel meer te stellen. Benieuwd naar de antwoorden? Lees dan gerust verder!

 

Beginnen bij het begin

Na een lange tijd van weinig activiteiten door corona en gedwongen stilzitten door een blessure afgelopen zomer, had Annemarie behoefte aan actie, maar wat? Ja dat wist ze nog niet. Het stond niet op een bucketlist en was ook niet al een járenlange droom, maar pas afgelopen najaar kwam het idee ‘Ik wil parachute springen’.

Bij het parachute springen ben je afhankelijk van allerlei factoren, maar vooral het weer. Zo is het de eerste 2 keer niet door gegaan en was de hoop al een beetje weg. Totdat het weer goed leek te worden en er een plekje vrij was in het Paasweekend! Om 14:00 was de sprong, maar pas om 10:45 de dag zelf kreeg ze te horen of het wel of niet door ging…spannend!

 DSC_9405

De weg naar de sprong

Daar ga je dan, na het inchecken maak je kennis met je tandemmaster, je mag namelijk niet alleen springen. Je krijgt een overall en harnas aan en een korte uitleg over wat je te wachten staat.

Vervolgens ga je het vliegtuig in en stijg je achterstevoren op beseffende dat er nog maar één manier is om het vliegtuig weer te verlaten. In de lucht wordt je vastgegespt aan je tandemmaster en zet je een speciale bril op die je ogen beschermen. Dan ga je naar een hoogte van 3km normaal gesproken… maar Annemarie had het geluk dat er sportspringers mee gingen. Dit betekende dat het vliegtuig i.p.v. 3km tot 4km hoog ging!

 

Springen!

En toen kwam het moment! Annemarie schoof samen met haar tandemmaster naar het randje van het vliegtuig, wat volgens Annemarie best een spannend moment is. Zo hing Annemarie namelijk zelf al buiten het vliegtuig terwijl de tandemmaster nog op het randje zat. The point of no return! Samen verlaat je het vliegtuig en heb je een vrije val van wel 45 seconden. Hangend ‘als een banaan’, zoals Annemarie dat uitlegde, val je letterlijk door de wolken! Na die 45 seconden gaat de parachute uit. Annemarie: “je wordt omhoog getrokken, dat is toch wel het engste moment’. Daar hing ze dan, zo’n 4 minuten in de lucht aan een parachute genietend van het uitzicht.

 DSC05456

En wat voel je dan na zo’n sprong?

Bij Annemarie ging het om de confrontatie met je angst, tijdens zo’n sprong vertrouw je volledig op iemand anders. Daarnaast ging het ook een stukje om het gevoel ‘go with the flow’ en de vrijheid.

‘Ik ben ook uit de lucht gevallen dus die sprint de heuvel op lukt ook wel!”.

GX014030_702719086_120120 - kopie

 

Maak kennis met...Erwin Rebergen

Maak kennis met...Erwin Rebergen

Vandaag in het nieuwe rubriek ‘Maak kennis met…’ zijn we om de tafel gegaan om kennis te maken met Erwin Rebergen. Benieuwd wat hij doet in de...

Read More
15 jaar bij 4CEE, Paul kan je er alles over vertellen

15 jaar bij 4CEE, Paul kan je er alles over vertellen

4CEE bestaat al 22 jaar en heeft veel veranderingen doorgemaakt, maar sommige dingen blijven hetzelfde. Zo werkt Paul van der Lee precies dit jaar al...

Read More
Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn naam is Mike van Egdom, 37 jaar en woonachtig in het mooie Veenendaal hier om de hoek. Voor mij is het de eerste keer dat ik zo dicht bij huis...

Read More