3 min read

15 jaar bij 4CEE, Paul kan je er alles over vertellen

15 jaar bij 4CEE, Paul kan je er alles over vertellen

4CEE bestaat al 22 jaar en heeft veel veranderingen doorgemaakt, maar sommige dingen blijven hetzelfde. Zo werkt Paul van der Lee precies dit jaar al 15 jaar bij ons! Dit moment kunnen wij natuurlijk niet voorbij laten gaan en daarom zijn we even langs geweest. Want hoe heeft Paul de afgelopen 15 jaar ervaren? En wat is zijn reden dat hij nog steeds iedere dag kiest voor 4CEE?

 

 

Geen recruiter, maar de directeur

Het is 2008 en ik ben opzoek naar een nieuwe uitdaging. Ik zet mijn cv op Monsterboard en ik wacht de reacties af. Je herkent het misschien wel, in mijn inbox stonden veel berichten van recruiters die voor een klant opzoek zijn naar nieuwe medewerkers. Toen kwam 4CEE, in die tijd alleen nog ICreative en Easy Systems  , om de hoek kijken. Ik werd ‘s avonds gebeld door Erik van Doorn: “Goedenavond, ik ben eigenlijk geen recruiter maar de directeur van ICreative ”, ik vond dit meteen al leuk en na een telefoongesprek van anderhalf uur mocht ik dan ook op gesprek komen.

 

En dan kom je ineens op een boerderij i.p.v. een kantoor

In plaats van een industrieterrein reed ik een erf op, het gesprek was namelijk op de boerderij van Erik in Bennekom. Het kantoor was in het achterste gedeelte van de boerderij, waar toen ongeveer 20 man werkte. Aangezien het niet heel groot was werd de lunch tafel in het kantoor vaak omgetoverd tot vergaderruimte, zo had ook ik mijn gesprek aan de lunchtafel tussen de werkplekken.  Na 2 positieve gesprekken werd ik officieel de eerste medewerker op de loonlijst van Easy Systems!

Aangezien het niet heel groot was werd de lunch tafel in het kantoor vaak omgetoverd tot vergaderruimte.

 

De begindagen 

Easy Systems was een nieuw bedrijf binnen de groep en het was mijn taak om voor Swift Factuur, nu Easy Invoice, nieuwe klanten binnen te halen. Ik kreeg van Erik de kans om te laten zien wat ik kon en om mezelf verder te ontwikkelen. Het eerste jaar bestond daarom ook veel uit afkijken en leren door het gewoon te doen. We waren natuurlijk nog niet heel bekend en moesten daarom extra hard werken om ons te onderscheiden van de gevestigde namen. Ik maakte lange dagen, maar mocht ook vaak aansluiten bij het avondeten. Na een tijd begon ons werk vruchten af te werpen en haalden wij een grote opdracht binnen via Konica Minolta bij  Suitsupply . Trots dat vandaag de dag Suitsupply nog steeds één van onze gewaardeerde klanten is.

In 2009 zijn we van de boerderij naar de Heestereng hier in Ede verhuisd

In het begin deed ik van alles wat, maar langzamerhand werd het kleine team steeds meer uitgebreid. Zo kregen we voor het eerst een officiële marketingfunctie, ingevuld door Tineke en groeide het team bij Easy Systems uit tot 40 personen. Mijn rol had ondertussen de focus gekregen op het opbouwen van een partner netwerk en het binnen halen van klanten buiten Nederland.

 

Van Easy Systems naar Diesis

Na 10 jaar bij Easy Systems te hebben gewerkt ben ik binnen de groep overgestapt naar één van de nieuwe bv’s, namelijk Diesis. Hier werd mij gevraagd om Sales en Marketing vorm te geven, en dan vooral gericht op de verkoop van software. Hier ligt  mijn focus op het onderdeel Order to Cash, het optimaliseren van het proces na het ontvangen van de order tot en met de betaling.

 

De kracht van een groep

Bij de 4CEE groep komen verschillende bedrijven met ieder hun eigen producten en sausjes samen. We vullen elkaar aan, leren van elkaar en - boven alles – staan we voor elkaar klaar. Als ik terug kijk naar 2009 waar we met 20-25 man het nieuwe kantoorpand zijn ingegaan, zie ik vooral alles wat we samen hebben bereikt. Niet alleen het werk, maar ook de vrienden die ik binnen de groep heb gemaakt. Waarmee ik ook een biertje kan drinken, wat kan gaan eten of zelfs mee op vakantie ga! Al moet ik toegeven, de vakanties zijn nu wat rustiger dan 10 jaar geleden.

Waarom blijf ik bij de groep? Vanwege het karakter en de mogelijkheden. Ook al heb je een aparte bv of label, je bent toch met elkaar, je werkt samen om de klant te geven wat hij nodig heeft. Ligt de behoefte van de klant niet bij jouw bv? Dan heeft één van de andere bv’s misschien wel de oplossing.

 

“Ik ben hier begonnen vanwege de bevlogenheid, het enthousiasme en het vertrouwen van Erik, en dit is ook iets wat nooit is weggegaan!”

 

Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn naam is Mike van Egdom, 37 jaar en woonachtig in het mooie Veenendaal hier om de hoek. Voor mij is het de eerste keer dat ik zo dicht bij huis...

Lees verder
Mijn eerste maand als...Finance & HR Medewerker

Mijn eerste maand als...Finance & HR Medewerker

De aanhouder wint Even voorstellen Mijn naam is Sylvia Schuurman-Haalboom. Ik ben 42 jaar en woon met mijn 2 kinderen en man hier om de hoek van het...

Lees verder
15 jaar bij 4CEE, Paul kan je er alles over vertellen

15 jaar bij 4CEE, Paul kan je er alles over vertellen

4CEE bestaat al 22 jaar en heeft veel veranderingen doorgemaakt, maar sommige dingen blijven hetzelfde. Zo werkt Paul van der Lee precies dit jaar al...

Lees verder
Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

3 min read

Mijn eerste maand als...Functioneel Consultant

Mijn naam is Mike van Egdom, 37 jaar en woonachtig in het mooie Veenendaal hier om de hoek. Voor mij is het de eerste keer dat ik zo dicht bij huis...

Read More
Maak kennis met...Erwin Rebergen

2 min read

Maak kennis met...Erwin Rebergen

Vandaag in het nieuwe rubriek ‘Maak kennis met…’ zijn we om de tafel gegaan om kennis te maken met Erwin Rebergen. Benieuwd wat hij doet in de...

Read More
Door de wolken...maar dan letterlijk

2 min read

Door de wolken...maar dan letterlijk

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je door de wolken zweeft? Annemarie, Front end developer bij Easy Systems, had dit ook…maar dan letterlijk! Het...

Read More